Bron: Nieuwe Dockumer Courant. maandag 11 oktober 2004

Motorrijders gaan samen in 'Waadriders'

De leden van de MC de Waadriders bijeen tijdens de eerste ledenbijeenkomst in Cafť de Kalkman. Foto: Alex Bouma

Motorrijders uit Wierum en Nes(D) richten MC de Waadriders op.

WIERUM - Samenwerking tussen de dorpen in Dongeradeel komt niet veel voor en tussen sommige dorpen lijkt het af en toe bijna een onmogelijkheid. Nes en Wierum zijn daarvan een voorbeeld. Er zijn over en weer genoeg contacten, maar toch ligt het van oudsher moeilijk en eigenlijk weet niemand waarom. Dat maakt de gloednieuwe Motorclub de Waadriders tot een unicum. Motorrijders uit Wierum en Nes namen samen het initiatief om de club op te richten. Afgelopen vrijdag vond de officiŽle oprichtingsvergadering plaats in Cafť de Kalkman in Wierum.

Er staan al 24 leden op papier en de meesten van hen waren vrijdag aanwezig. De meesten komen uit Nes en Wierum, maar er zijn ook al een paar leden uit Anjum, Ternaard, Oosternijkerk en Dokkum. Er moest veel besproken worden, maar dankzij een goede voorbereiding en het enthousiasme van de leden verliep de vergadering vlot. Voor er echter gepraat kon worden was Alex Bouma er met zijn fototoestel en hij wilde natuurlijk een motor op de foto. Met man en macht werd daarom de loeierzware Harley Davidson van Cornelis Yntema naar de vergaderzaal gemanoeuvreerd. Met Alex als regisseur kreeg iedereen een plekje en kon de foto gemaakt worden.

Het motorseizoen begint pas volgend voorjaar weer, dus de club heeft nog mooi de tijd om van alles voor te bereiden. Er zullen in ieder geval vier tochten gereden worden en verder is er een verzamelpunt afgesproken voor ritjes op zondagen. Het organiseren van een sterrit zit ook in de planning en mogelijk kunnen er nog gezamenlijke uitstapjes gemaakt worden naar motorbeurzen, of andere evenementen. De contributie wordt vastgesteld op Ä15 per jaar, per motor.

IdeeŽn zijn er genoeg en het nieuw gekozen bestuur zal zich er de komende maanden over buigen. Cornelis Yntema is voorzitter, Leo Smidt is secretaris en Simon Meijer is penningmeester. Pyt van Dijk, Henri Schuurman en Bart Wassenaar zijn algemene bestuursleden. Ze gaan het nog druk krijgen, want er moet meer gebeuren dan het organiseren van ritten en uitjes. Er moeten badges komen voor op de jassen, er moet een ledenadministratie opgezet worden en een telefooncirkel. Er moet nagedacht worden over publiciteit en over een mooi logo om bijvoorbeeld op T-shirts te drukken. Komend voorjaar zal er weer een ledenvergadering worden gehouden als start van het seizoen. Kortom: MC de Waadriders belooft een gezellige en professioneel georganiseerde club te worden. Motorrijders uit de regio worden van harte uitgenodigd om lid te worden. Aanmelden kan bij Pyt van Dijk, telefoonnummer 06-13493041.